Testamente

Hvorfor oprette et testamente?

Et testamente er et juridisk bindende dokument, hvor du kan have indflydelse på, hvad der skal ske med din formue, når du dør. Hvis der ikke er et testamente, er det arveloven, der bestemmer, hvordan arven skal fordeles.

Fordele ved at få lavet et testamente

  • Sammenbragte familier bør oprette et testamente, for at sikre at arven fordeles ligeligt mellem alle børnene. Uden testamente vil arvens fordeling mellem børnene blive meget forskellig, alt efter hvem, der dør først.
  • Lever du papirløst, bør du oprette testamente til fordel for din samlever, da der ellers ikke er nogen arveret mellem jer indbyrdes.
  • Hvis du ønsker, at sikre din ægtefælle en bedre retsstilling, end den arveloven giver.
  • Hvis I er gift og har børn sammen, skal I være opmærksomme på, at børnene skal arve halvdelen med det samme, medmindre den efterladte forælder vælger at sidde i uskiftet bo. Den efterladte forælder kan derfor risikere at skulle sælge huset for at realisere arven til børnene. Med et testamente kan du ændre fordelingen, så din ægtefælle arver mest muligt.
  • Hvis du vil sikre, at arven efter dig forbliver ved dine arvinger og ikke skal deles med en eventuel ægtefælle kan du lave særeje på arven efter dig.

Obs: Pr. 1. januar 2008 kom en ny arvelov, som gør det muligt for dig at råde over en større del af din formue end hidtil. Den gør det således nemmere, at opfylde dine individuelle ønsker, f.eks. at sikre dine nærmeste mest muligt.

Notartestamenter er de sikreste

Et notartestamente er det sikreste testamente at oprette, da det bliver skrevet ind i centralregistret for testamenter. Når du en dag går bort, vil notartestamentet altid komme frem, og alle arvinger vil blive informeret om, at de arver efter dig. På denne måde sikrer du, at dit testamente ikke bliver væk eller bortskaffet på mystisk vis.

Hvordan foregår det ved notaren og hvad skal du medbringe?

Book en tid ved notaren

Byretterne har et online bookingsystem der gør det nemt, at bestille en tid, alternativt kan du ringe til byretten og bestille en tid.

Medbring billed
legitimation

Medbring billedlegitimation med cpr.nr.

Medbring testamentet

Medbring både en original version af testamentet samt en kopi i A4-format. Det originale dokument noteres hos notaren, mens kopien gemmes hos notaren, som tilføjer kopien i det offentlige register.

Få testamente noteret

Det koster 300 kr. i retsafgift at få et testamente noteret.

Første møde er
gratis

Vi tilbyder altid en gratis og
uforpligtende vurdering af din sag.

Bliv ringet op

Scroll til toppen

Bliv ringet op

Første samtale er gratis

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.