Skilsmisse og bodeling

Hjælp ved separation eller skilsmisse

En skilsmisse kan være en hård omgang at komme igennem, både på et personligt og praktisk plan. Begge parter har ofte følelser i klemme, og mange føler skyldfølelse over for de fælles børn. Det er derfor vigtigt, at I får professionel juridisk rådgivning og endnu vigtigere, at I finder en rådgiver der tager afsæt i lige netop jeres personlige behov i forbindelse med sagens formaliteter.

Stamp Signing Authorization Contract Documents Concept

Hvordan foregår en skilsmisse/separation?

Når jeres ægteskab opløses, er der mange ting der skal ordnes. Udover selve separationen/skilsmissen skal man også have styr på bodelingen.

Når I skal skilles, ophører jeres formuefællesskab. Det vil sige, at I skal opgøre jeres gæld og værdier for hver part, og dele eventuelle overskud mellem jer.

Vi anbefaler, at I får udarbejdet en bodelingsoverenskomst, der sammen med en boopgørelse viser, hvordan I deler jeres aktiver og passiver. Bodelingsoverenskomsten skal underskrives af jer begge og sikrer, at aftalen om bodeling ved skilsmisse er bindende, og at I undgår uoverensstemmelser på et senere tidspunkt.

Uenighed ved bodelingen

Hvis I ikke kan blive enige om bodelingen, kan sagen indbringes for skifteretten. Den der anmoder skifteretten om hjælp til deling af boet, skal betale en retsafgift på 400 kr. for et indledende møde. Hvis skifteretten sender sagen til en autoriseret bobehandler, koster det yderligere 0,5% i skifteafgift af boets formue
– dog højst 10.000 kr.

Hertil kommer udgifter til vurderinger og til salær til den bobehandler, som skifteretten udpeger.

Kom godt igennem skilsmissen

Vi hjælper jer godt igennem hele processen og tilpasser vores rådgivning efter netop jeres behov og ønsker.

Kontakt os for en uforpligtende samtale og vi finder sammen ud af, hvordan I kommer bedst igennem skilsmissen.

Scroll til toppen

Bliv ringet op

Første samtale er gratis

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.