Gældssanering

Få lige nu en gratis vurdering af dine chancer for at blive gældfri.

Hvad er gældssanering?

Gældssanering er en mulighed for at få slettet din gæld helt eller delvist. Dette kan være den eneste udvej for at blive gældfri, hvis du er håbløst forgældet og ikke selv har mulighed for at betale gælden af.

Hvem bestemmer om jeg kan få en gældssanering?

Det er skifteretten, der vurderer dine muligheder. Skifteretten nedsætter din gæld til en procentdel af den oprindelige gæld, og som udgangspunkt omfatter en gældssanering alle dine kreditorer. Betalingen sker som en afdragsordning, hvor du skal betale beløbet med månedlige afdrag over en periode på normalt 5 år. Beløbet, som du skal betale, fastsættes, så du har et bestemt rådighedsbeløb og et beløb til dækning af faste udgifter.

Det bliver et beskedent budget i den periode, hvor du er under gældssanering. Det er vigtigt, at du overholder afdragene, da aftalen ellers bortfalder, og du skal betale hele din gæld tilbage.

Hvad kræver det for at opnå en gældssanering?

Det er en betingelse for at få gældssanering, at du ikke har mulighed for at betale din gæld fuldt ud inden for en rimelig årrække, og at en gældssanering vil føre til en varig forbedring af din økonomi. Endvidere er det en betingelse, at dine forhold som f.eks. din arbejdssituation, og omstændighederne i øvrigt taler for gældssanering.

Det betyder bl.a., at skifteretten vurderer på gældens alder, omstændighederne ved gældens stiftelse, og om du har afdraget på din gæld, når du har haft rimelig mulighed for det, samt om du fortsat stifter ny gæld.

Kan jeg blive helt gældfri?

Når din afdragsperiode på normalt 5 år er slut, vil du være helt gældfri.

Skabe et overblik over din gæld og økonomi

Finde den helt rigtige løsning for dig

Lave en handlingsplan for at nå målet

Søge gældssanering

Første møde er
gratis

Kontakt Panorama Law for en gratis og uforpligtende samtale, så vi kan drøfte dine muligheder for en gældssanering.

Bliv ringet op

Scroll til toppen

Bliv ringet op

Første samtale er gratis

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.