Lavere kapitalkrav til stiftelse af aktieselskaber

Det skal gøres billigere at stifte et aktieselskab

Kapitalkravet for at stifte et aktieselskab sættes ned. Danmark skal på linje med de lande, vi normalt sammenligner os med.

Nedsættelse af kapitalkrav for aktieselskabet

Den 14. marts 2018 fremsatte Erhvervsministeriet et nyt lovforslag, som forventes at træde i kraft den 1. juli 2018.

Det foreslås at sænke kapitalkravet for aktieselskaber fra 500.000 kr. til 400.000 kr.

Det vil lette muligheden for at etablere aktieselskaber og til at omdanne anpartsselskaber til aktieselskaber, når de når et udviklingsstadie, hvor det kan være en fordel for dem at være et aktieselskab.

Endvidere vil det også være med til at harmonisere kravet til etablering af aktieselskabet i Danmark sammenlignet med vores nabolande, der stort set alle har et meget lavere kapitalkrav.

EU´s selskabsdirektiv stiller et minimumskrav om, at aktieselskaber skal have tegnet en kapital på mindst 25.000 euro (cirka 186.000 kr.) Hensigten med dette minimumskrav er at sikre, at der er en vis kapital, så kreditorerne kan få deres penge. Det vurderes ikke, at en nedsættelse af kapitalkravet vil bringe aktieselskabernes soliditet eller anseelse i fare. Det skal bemærkes, at Danmark fortsat vil være et af de lande i Europa der har det største kapitalkrav, selvom kravet nedsættes til 400.000 kr.

Desuden indeholder lovforslaget et forslag om bedre omdannelsesmuligheder for de såkaldte virksomheder med begrænset ansvar, SMBA. Regeringen foreslår, at der indføres en hjemmel til at omdanne virksomheder med begrænset ansvar til aktieselskaber. Disse selskaber har hidtil skullet omdannes til andelsselskaber, før de eventuelt senere kunne blive aktieselskaber.

IKRAFTTRÆDEN

Lovforslaget har til hovedformål at forbedre rammevilkårene for at drive virksomhed i Danmark og hvis lovforslaget bliver vedtaget efter tidsplanen, vil lovændringen træde i kraft d. 1. juli 2018

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Bliv ringet op

Første samtale er gratis

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.