Børnetestamente

Hvorfor er et børnetestamente så vigtigt?

Det er nok de færreste forældre, der har lyst til at tænke over deres egen død. Men det er vigtigt at sikre børnenes videre tryghed i tilfælde af, at det værste skulle ske – og det gør du med et børnetestamente.

Et børnetestamente er en erklæring fra en eller begge forældre om, hvem de ønsker, der skal tage sig af deres barn, hvis de dør.

Med et børnetestamente kan du dermed få indflydelse på, hvem der skal overtage forældremyndigheden over dit barn, hvis du dør, før barnet bliver myndigt. Er der ikke oprettet et børnetestamente, vil det være Statsforvaltningen, der i samråd med familien forsøger at afklare, hvad der er bedst for børnene.

Stamp Signing Authorization Contract Documents Concept

Hvad er ellers vigtigt at få med i børnetestamentet?

En anden grund til at lave et børnetestamente er økonomien. Børnenes arv efter forældrene bliver automatisk båndlagt, da de er umyndige. Man kan i testamentet afsætte midler til de nye værger, hvis man ønsker, at en del af børnenes arv må bruges til at forsøde tilværelsen for børnene. Det vil fremgå af testamentet, at pengene kun må bruges på børnene.

Hvad med den anden biologiske forælder?

Har du eneforældremyndigheden over dit barn, vil den anden biologiske forælder have fortrinsret til at overtage rettighederne over barnet i tilfælde af din død.

Det er kun hvis Statsforvaltningen vurderer, at barnets anden forælder ikke er egnet til at tage sig af barnet, at børnetestamentet vil få betydning.

Skræddersy dit børnetestamente

Hos Panorama Law hjælper vi dig med at skræddersy dit børnetestamente.

Kontakt os for en gratis og uforpligtende samtale, så vi kan drøfte jeres ønsker til et børnetestamente.

Scroll til toppen

Bliv ringet op

Første samtale er gratis

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.