Samlevertestamente – sådan sikrer man sig!

Din samlever arver intet efter dig, hvis I ikke har oprettet et testamente!

Rigtig mange mennesker bor i dag sammen uden at være formelt gift. Er I ikke gift, har I ikke nogen lovfæstet arveret efter hinanden. Der eksisterer desværre en udbredt misforståelse om, at man som ugifte samlevende arver efter hinanden, hvis man har boet sammen i mere end to år, har fælles børn sammen og lignende – men dette er ikke tilfældet.

Er der ikke oprettet et testamente til fordel for længstlevende samlever, er det børnene til den, der dør først, der arver. Har man ikke fælles børn, tilfalder arven afdødes forældre eller søskende.

Konsekvensen ved ikke at sikre sig gennem et testamente vil i mange tilfælde være, at længstlevende må gå fra hus og hjem, da arven uden et testamente til fordel for længstlevende vil tilfalde eventuelle børn eller afdødes forældre, hvis man ikke har børn.

Vil du give din samlever de bedste muligheder for, at blive i det fælles hjem og opretholde en sædvanlig levestandard, er det nødvendig, at du får oprettet et testamente.

Det udvidede samlevertestamente

Den nye arvelov gør det muligt for ugifte samlevende, at sikre hinanden ved, at oprette et udvidet samlevertestamente. Her kan I bestemme, at I ønsker at arve efter hinanden som var I gift. Arvebrøkerne kommer således til, at være de samme som for ægtefæller. Det betyder, at der kan testeres 7/8 af arven til længstlevende, såfremt førstafdøde også havde børn (mod ¾ af arven i et almindeligt testamente)

Derudover er der en række andre fordele ved at oprette et udvidet samlevertestamente, såsom retten til forlods at udtage bestemte genstande, der tilhørte afdøde, fortrinsret til bestemte ejendele, retten til at benytte reglen om suppleringsarv, samt ret til arvehenstand.

Betingelserne for at oprette et udvidet samlevertestamente:

  • Der skal oprettes et fælles gensidigt testamente
  • Parterne må ikke have oprettet et udvidet samlevertestamente til fordel for en anden samlever
  • Parterne skal ved førstafdødes død have fælles bopæl og vente, have eller have haft fælles barn, ELLER
  • Parterne skal ved førstafdødes død have fælles bopæl og have levet i ægteskabslignende forhold de sidste 2 år

Ønsker du at oprette et udvidet samlevertestamente eller blot få mere information herom, så kontakt os på 28 35 42 47 og vi vil hjælpe dig med at få skræddersyet dit testamente.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Bliv ringet op

Første samtale er gratis

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.